Στον εισαγγελέα η μήνυση του Χ. Καλογρίτσα κατά Λιβανέζικης εταιρίας (video)

Εξετάζεται από εισαγγελέα βρίσκεται η μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα με τα επίμαχα email που φαίνεται να δείχνουν υπόγειες επαφές γύρω από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για παραδικαστικά κυκλώματα και προσπάθεια άλωσης των μέσων ενημέρωσης επί των ημερών διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, ενώ με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είπε ότι ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον κ. Παππά, αλλά αντιθέτως παίρνοντας τον αγκαλιά, δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν αυτός που η ΝΔ εδώ και τέσσερα χρόνια τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο και απατεώνα και τώρα τον εμφανίζει ως τον κατήγορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα αυτά δείχνουν και το μέγεθος της υποκρισίας, απάντησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στις συνομιλίες προκύπτουν αλλεπάλληλες υπόγειες επαφές και αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης, ώστε να μην υπάρχει τραπεζικό αποτύπωμα των 3 εκατ. €. Στο ίδιο e-mail, μόλις 4 ημέρες πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μνημονεύεται συγκεκριμένος κυπριακός τραπεζικός αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί.

Τρεις φορές αναφέρεται το όνομα του Νίκου Παππά στη μήνυση του επιχειρηματία και 2 φορές το White House, όπως φέρεται να αποκαλούσαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο νωρίτερα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας CCC μιλά ξανά για φίλους στα Αραβικά Εμιράτα σε γνώση του Λευκού Οίκου.

Η κυβέρνηση ανεβάζει συνεχώς την ένταση στο πολιτικό πρεσάρισμα που ασκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις που σχετίζονται με το στενό συνεργάτη του. Για βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον κ. Παππά από την Κ.Ο του κόμματος του προκειμένου να δείξει ότι δεν τον ακουμπά αυτό το ζήτημα. Αντιθέτως, παίρνοντάς τον αγκαλιά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του».

«Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να σύρει όλο το δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας σε βούρκο σκανδαλολογίας που έχει ως στόχο τη δολοφονία χαρακτήρων. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτή τη λογική», σχολίασε μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε σε συνέντευξή του στο Ισπανικό πρακτορείο, για σχέσεις με συμφέροντα, αναφέροντας ότι: “Είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ”.

Για την αναφορά του σε «διεφθαρμένο κόμμα», ας κοιτάξει δίπλα του, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Εμείς έχουμε ζητήσει η Δικαιοσύνη να διερευνήσει. Για να δούμε εάν οι πολιτικές ευθύνες που βεβαίως υπάρχουν έχουν και άλλες διαστάσεις», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση θα αποφανθεί αν θα καλέσει ως ύποπτα τα πρόσωπα που εγκαλούνται στη μήνυση ή αν θα αποφασίσει να διευρύνει Την έρευνα και για άλλα πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος