Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος μου να κάνω πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Για τις πολιτικές του προτεραιότητες στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, μίλησε  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης  τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα του είναι να δημιουργήσει συνθήκες αξιόπιστης σχέσης με την λαό.

Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα , τόνισε,  να αποδείξω ότι η πολιτική και μέσα από την προσωπική μου διαδρομή, δίνει λύσεις και δεν είναι μια τάξη φαυλοκρατίας, που το μόνο που ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Άρα, εγώ να συνεργαστώ για καρέκλες, δεν υπάρχει περίπτωση. Θεωρώ ότι οι σοσιαλδημοκρατικές ιδέες είναι πιο χρήσιμες για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τις ιδέες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα.

« Έθεσα υποψηφιότητα πέρσι το καλοκαίρι όχι για να γίνω τροχονόμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήμουν υποψήφιος για να κάνω πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Έθεσα υποψηφιότητα διότι θέλω αυτή η παράταξη να αλλάξει σελίδα στον τόπο και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να ξαναγίνουμε μια δύναμη η οποία θα παίξει κυβερνητικό ρόλο, θα είναι πρωταγωνιστής.

Έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το Κίνημα και συμπλήρωσε: «Για μένα καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει τί γίνεται στον κόσμο. Άρα γνωρίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις ξέρει να αρπάζει τις ευκαιρίες για την πατρίδα του και να αποφεύγει κακοτοπιές. Επίσης καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν Κυβερνά με την παρέα του όπως μάθαμε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά κυβερνά με τρόπο ανοιχτό, θεσμικό, με συμμετοχική δημοκρατία. Καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν έχει εξαρτήσεις και έχει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο μικρό ή μεγάλο που κρατά την πατρίδα μου εγκλωβισμένη στο παρελθόν».

Ειδικά για τις συζητήσεις περί μετεκλογικών συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Αφού θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός αυτός που το κόμμα του θα είναι πρώτο, ας συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ας τον κάνει πρωθυπουργό»

Αναφερόμενος στην στρατηγική του για την πορεία της χώρας υποστήριξε  ότι το καλό της Ελλάδας είναι να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι το καλό της Ελλάδας είναι να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς, στην ποιοτική δημοκρατία. Βαρέθηκε ο κόσμος το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να ανταγωνίζεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός έχει τους περισσότερους μετακλητούς, 2.800 ο ένας και 3.200 ο άλλος. Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Συνεχώς διχάζουν για τα Πανεπιστήμια, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε μια δύναμη προόδου και ρεαλισμού, που θέλει να οικοδομήσει την ενότητα» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ στο σημείο αυτό εστίασε  και στις διαφορές μεταξύ των κομμάτων λέγοντας:

«Είμαστε άλλα κόμματα. Άλλο είναι ένα κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς, άλλο είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, άλλο είναι το νεοφιλελεύθερο κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Τί λέω στον ελληνικό λαό; Έχετε τρείς επιλογές στο τραπέζι. Επιλέξτε. Θέλετε Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα; Θέλετε Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη; Δεν θέλετε κανέναν από τους δύο; Θέλετε να μας δώσετε μια ευκαιρία να κάνουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Όποιος θέλει Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, να ψηφίσει ΝΔ. Όχι εμάς.

Για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «μπροστά στη δίψα του να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει τα πάντα. Θα εργαλειοποιήσει το προσφυγικό, την επιθυμία της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τα θέματα που αφορούν στο κυπριακό και στα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας. Θα εργαλειοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Ερντογάν να εκβιάζει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε την πρότασή του για εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη γείτονα και για στοχευμένες κυρώσεις σε πρόσωπα της κυβέρνησης Ερντογάν και σε Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζουν το καθεστώς.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και στηλίτευσε τον τρόπο φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος