Στο Τσεσμέ ο Δ. Κουτσούμπας

Το μήνυμα ότι οι ακτές του Αιγαίου πρέπει να αποτελούν θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, όχι επιθετικότητας και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Τσεσμέ, όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος στην 21η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Περισσότερα από 70 Κομμουνιστικά Κόμματα από 60 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην 21η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιείται στο Τσεσμέ της Τουρκίας, και συνδιοργανώνεται από το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας. Θέμα της συνάντησης: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται!».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στην ομιλία του ότι τα μικρασιατικά παράλια, οι ακτές του Αιγαίου που πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας και όχι επιθετικότητας και προκλητικότητας, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

O ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι η εργατική τάξη, οι λαοί μας, πολύ περισσότερο οι γειτονικοί λαοί, ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Κοινή είναι η αγωνία και η θέληση όλων για ειρήνη, φιλία, πρόοδο, σοσιαλισμό.

Αναφέρθηκε δε και στο θέμα της Συρίας.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του με το λαό της Συρίας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου”, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Τον ΓΓ του ΚΚΕ που έφτασε την Πέμπτη στο λιμάνι του Τσεσμέ από τη Χίο επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, υποδέχτηκαν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας καθώς και η πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια.

Πηγή: ΕΡΤ Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ