Στο τραπέζι του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ φέρνει ο Ν. Δένδιας την τουρκική προκλητικότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις», αναφέρεται στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

«Προσβλέπω στο σημερινό Συμβούλιο στην ενημέρωση που θα κάνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την τουρκική παραβατικότητα στις κυπριακές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο.

Η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, οι εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου και η αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων συζητήθηκαν κατά το πρωινό εργασίας που παρέθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Λίβυα ομόλογό του και σε Ευρωπαίους ομολόγους του, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέθεσε πρωινό εργασίας σε Υπουργό Εξωτερικών Λιβύης Ναϊλα Ελ Μανγκούς και σε ομολόγους ΕΕ. Στα θέματα της συζήτησης: η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, οι επικείμενες εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου και η αποχώρηση ξένων στρατευμάτων & μισθοφόρων».

Tις προοπτικές για τις σχέσεις ΕΕ-Λιβύης συζήτησε ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας της ΕΕ, Όλιβερ Βάρχελι με την Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Νάζλα Μανγκούς. Ειδικότερα, ο κ. Βάρχελι σε ανάρτησή του τουίτερ ανέφερε: «Καλή συνάντηση στο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Νάτζλα Μανγκούς, που διοργανώθηκε από τον Νίκο Δένδια στο Λουξεμβούργο σήμερα. Επίσης, άδραξα την ευκαιρία να συζητήσω τις προοπτικές για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Λιβύη σε διμερή συνάντηση».

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται επίσης: Εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το φως της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, σχέσεις ΕΕ – Κόλπου, Ανατολική Εταιρική Σχέση, Αιθιοπία, Τυνησία, Αφγανιστάν, Νικαράγουα, καθώς και κλιματική διπλωματία.

Σχετική είδηση: Θωρακισμένη η Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων – Η ατζέντα των διπλωματικών κινήσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος