Στο Παρίσι ο Ν. Δένδιας για τη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Array

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία («Solidaires de peuple ukrainien»), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για διεθνή Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας, με κύριο στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Διάσκεψη θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, υπουργών Εξωτερικών, καθώς και προέδρων Διεθνών Οργανισμών. Στη Διάσκεψη θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από τη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει χορηγήσει, μεταξύ άλλων, ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών του ουκρανικού λαού.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδίως στην περιοχή της Οδησσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κίεβο τον περασμένο Οκτώβριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος