Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Στο διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της διοργάνωσης, διαμορφώνεται ως εξής:

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει 12.30 ώρα Ελλάδας, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας του Χάρβαρντ, Nάιαλ Φέργκιουσον.

Λίγο αργότερα θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα “Αναζητώντας ένα πράσινο New Deal”. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι εξάλλου το βασικό θέμα του φετινού Φόρουμ.

Σε επίπεδο τώρα διεθνών διμερών πολιτικών επαφών:
Ξεχωρίζει το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, αύριο το απόγευμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Στις 29/1 εξάλλου έχουμε και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γουαϊδό.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τον Γκουαιδό ως μεταβατικό πρόεδρο, σύμφωνα με την κοινή θέση της Ε.Ε. όπως αυτή είχε εκφραστεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ξεχωρίζει τέλος και το αυριανό ραντεβού με την υπουργό άμυνας της Γερμανίας, σε μία περίοδο κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα. Η κ. Ανεγκρέτ Καρενμπάουερ είναι και η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (η συνάντηση την Πέμπτη στις 17.54).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος