Στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα κατέθεσε στεφάνι η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου (video)

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι την Παρασκευής οι διήμερες εκδηλώσεις για την 157η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχτηκε σε τελετή στα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, επίτιμη δημότης κεντρικής Κέρκυρας από τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι η Κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της ένωσης στην πλατεία Σπιανάδα.

Σε δήλωση της αμέσως μετά την τελετή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα την ενσωμάτωση των Επτανήσων στον εθνικό κορμό, την πρώτη επέκταση της Ελλάδας από το 1832 που συγκροτήθηκε σε ανεξάρτητο κράτος. Τιμάμε το λαμπρό πρωινό της 21ης Μαΐου 1864, όταν οι βρετανικές φρουρές αντικαταστάθηκαν από ελληνικά στρατιωτικά τμήματα, η γαλανόλευκη σημαία υψώθηκε στο φρούριο της Κέρκυρας και ο Θρασύβουλος Ζαΐμης, ως πληρεξούσιος του βασιλέα Γεωργίου του Α’, παρέλαβε επίσημα τα Επτάνησα από τον Άγγλο αρμοστή Ερρίκο Στορξ. Μια στιγμή εθνικής αγαλλίασης, που χάρισε στα Επτάνησα την πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα και στη χώρα μας ένα νησιωτικό σύμπλεγμα με μακραίωνη ιστορία, υψηλό επίπεδο πολιτισμού και φλογερό, δημοκρατικό ήθος».

Στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα κατέθεσε στεφάνι η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου (video)

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ ακολούθως παρέστη στον πανηγυρικό της ημέρας που έλαβε χώρα στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Εκεί λόγο εκφώνησε ο δρ. Ιστορίας – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Δημήτριος Μεταλληνός, με θέμα «Από το 1821 στο 1864».

Στις εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας με τη συμμετοχή προέδρων περιφερειακών Συμβουλίων από όλη τη χώρα και αντικείμενο τη σημασία της ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.

Η Πρόεδρος Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος