Στο Μέγαρο Μαξίμου οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων μετά τις παραιτήσεις στο ΣτΕ

Συνάντηση με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας έχει αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου,. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των δικαστικών και έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες, όπως επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες στην ατζέντα της συνάντησης είναι τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου, μεταξύ αυτών και το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια. Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών παραιτήσεων δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Ο λόγος για τους κ.κ. Χρήστο Ράμμο και της Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που με επιστολές τους, παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες.

Οι αντιπρόεδροι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος κατήγγειλαν ως “απαράδεκτη” την επίκληση από τον πρόεδρο του ΣτΕ «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Σακελλαροπούλου που έχει διατελέσει επί χρόνια και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αποδοκίμασε την της υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ένωσης «μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Ο κ. Ράμμος τόνισε από την πλευρά του ότι η άποψη «που δέχεται ότι το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ’ αόριστον την διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο βεβαίως το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει) συνιστά κατά την γνώμη μου αρνησιδικία».

‘Οπως επίσης ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετική είδηση:Παραιτήθηκαν από την Ένωση δυο αντιπρόεδροι του ΣτΕ – Πολιτική αντιπαράθεση (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος