Στο Μαυροβούνιο αύριο 7/6 ο Ν. Δένδιας – Ενίσχυση διμερούς συνεργασίας, ασφάλεια της περιοχής στο επίκεντρο

Συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους του Μαυροβουνίου αναμένεται να έχει αύριο, Τρίτη 7 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα. Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μαυροβούνιο πρωθυπουργό Ντρίταν Αμπάζοβιτς, τον ομόλογό του Ράνκο Κριβοκάπιτς και την πρόεδρο της Βουλής Ντανιέλα Ντούροβιτς.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Μαυροβούνιο ομόλογό του, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 12:30 (11:30 τ.ω). Οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών θα συνεχισθούν και κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος