Στο «κόκκινo» το πολιτικό θερμόμετρο – Συζήτηση στη Βουλή για διαπλοκή-διαφθορά (video)

Σύγκρουση κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το πολιτικό κλίμα είναι φορτισμένο με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες, τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τη συγκρότηση της επιτροπής διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ζητήσει την προ ημερησίας συζήτηση στο κοινοβούλιο, θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τον καλέσει να απολογηθεί για τα 27 χρόνια ασυδοσίας στο χώρο των media, καθώς επίσης να ξεκαθαρίσει πού πήγαν τα λεφτά της Siemens και πώς θα πληρωθούν τα δάνεια που χρωστάνε το κόμμα του αλλά και το ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες.

Θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να παλέψουν με τις ενοχές τους, διότι χάρισαν τον αέρα της χώρας, δήλωσε από τον Βόλο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στην αυριανή συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την Πειραιώς, θα ξεκαθαρίσει ότι η παράταξή του θα είναι «το θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο όπου οδηγείται η χώρα, και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απολύτως καμία ηθική», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Βολές κατά κυβέρνησης και ΝΔ εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να αποδομήσουν το κυβερνητικό έργο, αλλά και τις θέσεις που εκφράζει η νέα ηγεσία της Πειραιώς.

«Δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αποδείχτηκαν ψεύτες. Ό,τι πιάνουν στα χέρια τους το χαλάνε, έχουν ανικανότητα», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Απαιτείται λαϊκή, αγωνιστική ετοιμότητα», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στον Πειραιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ, «δεν βλέπει» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στη διαμόρφωση μεγάλου κυβερνητικού σχήματος επέμεινε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς, Γ. Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος