Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ (video)

Στα ύψη η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Νέας Δημοκρατία.

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσαν κυβερνητικές πηγές στη ΝΔ γιατη στάση της απέναντι στις δικαστικές εξελίξεις της για το σκάνδαλο Novartis. Πηγές από το Μαξίμου, αναφέρουν ότι η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ από την ένοχη αμηχανία, έχουν περάσει στην ακόμα πιο ένοχη εφαρμογή της συνταγής “φωνάζει ο κλέφτης” αλλά και ότι κατασκευάζουν “ειδήσεις” για να σκεπάσουν με αυτές την δύσοσμη πραγματικότητα που αποκαλύπτει η Δικαιοσύνη.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: Τελευταίο δείγμα της δημιουργικότητας τους το δήθεν “άδειασμα” του Νίκου Παππά από το Μαξίμου, στο οποίο διαπρέπει σήμερα η βιομηχανία χημικών του κ. Μαρινάκη και άλλες συναφείς βιοτεχνίες fake news. Τους πληροφορούμε ότι στα έγγραφα και τις μαρτυρίες για τη Novartis, όπως και σε όλα τα πραγματικά σκάνδαλα, δεν υπάρχει το όνομα Νίκος Παππάς. Άλλα ονόματα, με εξέχουσα θέση στη ΝΔ και τους πολιτικούς της υποτακτικούς υπάρχουν. Ωστόσο δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη Δικαιοσύνη να φτάσει στο βάθος των πεπραγμένων τους.

Στην ΝΔ επιμένουν ότι υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη-Αρτεμίου-Παππά, όπως το ονομάζουν και το κρατούν στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σκοτεινές πτυχές των σχέσεων διαπλοκής που προσπαθεί να συγκαλύψει το Μέγαρο Μαξίμου, εντοπίζουν, όπως λένε την επιλογή του κ.Τζανακόπουλου να αδειάσει ανοιχτά τον κ.Παππά παίρνοντας αποστάσεις από τον υπουργό Ψηφιακής πολιτικής και επαναφέρουν σειρά ερωτημάτων για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη και του δικηγόρου Αρτεμίου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου δήλωσε:

“Μπορεί ο κ. Τζανακόπουλος να αδειάζει ανοιχτά τον κ. Παππά, επιθυμώντας προφανώς να κρατήσει αποστάσεις από το έτερο μέλος της παρέας του Μαξίμου, τα ερωτήματα, όμως, που έχουμε θέσει δεν έχουν ακόμη απαντηθεί:

Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Πετσίτη;

Γιατί ο κ. Πετσίτης, ενώ αμειβόταν πλουσιοπάροχα από την ELFE, μπαινόβγαινε το 2016 και το 2017 στο Μαξίμου και τη ΔΕΠΑ, όπως δημόσια έχει πει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Θεόδωρος Κιτσάκος;

Πόσο ηθικό είναι να δουλεύει η κ. Ξεπαπαδέα για τον Αρτεμίου, ο οποίος είναι δικηγόρος και διαχειριστής εταιριών που συνδέονται με υπόδικο επιχειρηματία ενώ παράλληλα είναι σύμβουλος Υπουργού;

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννη Τρουπής και Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος