Βαρυμπόμπη – Κ. Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δύσκολη η φωτιά, παραμένουμε σε εγρήγορση – Ξεκινά η καταγραφή ζημιών

Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την αντιμετώπιση μιας εξαιρετικά δύσκολης πυρκαγιάς σε συνθήκες ακραίου καύσωνα κατά την οποία ευτυχώς δεν υπήρξε απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο καύσωνας συνεχίζεται ζήτησε από όλους να παραμείνουν σε εγρήγορση. 

“Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι από τις πιο εφιαλτικές οι πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Έγινε σημαντική δουλειά τη νύχτα κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.  Δόξα τω θεώ δεν είχαμε απώλεια ζωής και το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά και οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει. Τα δύσκολα όμως είναι ακόμα μπροστά, ο καύσωνας συνεχίζεται και μετά έρχονται τα μελτέμια πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση”, είπε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους ανθρώπους τους πυροσβεστικού σώματος για το έργο τους.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ενημερώνοντας για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τέσσερα τα τρία σε ύφεση και το ένα ενεργό.

“Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και τα 4 μέτωπα απέφερε καρπούς. Το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα μέτωπο ενεργό. Υπάρχει πολλή δουλειά στις ρεματιές. Ολοι οι εμπλεκόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κατά τη νύχτα έγιναν κι άλλες απομακρύνσεις και εκκενώσεις Το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, υπήρχε άπνοια και υγρασία και με τη δουλειά από τα πεζοπόρα μειώθηκαν τα μέτωπα. Τώρα το βάρος περνά στα εναέρια μέσα για να κλείσουν τα μέτωπα ώστε να πάμε σε μια οριοθέτηση της κατάστασης” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος