Στο ΦΕΚ η τιμητική πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη ως πολίτη της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με την τιμητική πολιτογράφηση ως πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας, του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Στο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναγράφεται ότι «ο Στυλιανίδης Χρήστος του Μέλη έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει αρχική ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ίδια απόφαση γίνεται ακόμη αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019 , ενώ υπογραμμίζεται ότι «αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Tέλος, αναφέρεται: «Μετά από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας Στυλιανίδη Χρήστο του Μελη, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου».

Η ορκωμοσία του Χρήστου Στυλιανίδη και του Ευάγγελου Τουρνά, ως υφυπουργός, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ.

ΦΕΚ Πολιτογράφηση Χρήστου Στυλιανίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος