Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ακρίβεια και market pass (video)

Array

Για τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού έκανε λόγο ο πρωθυπουργός σε ομιλία του και τόνισε πως τα έσοδα της βαριάς μας βιομηχανίας θα διοχετευθούν στη στήριξη των πολιτών. Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπαίνει και πάλι η κυβέρνηση με αιχμή την ακρίβεια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το market pass, διαφωνώντας όμως με τους όρους χορήγησής του.

Η ατζέντα της οικονομίας και της στήριξης των πολιτών καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στους συνεχιζόμενους πολιτικούς διαξιφισμούς κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ισχυρή προστιθέμενη αξία που έχει ο κλάδος για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, εκπέμποντας το δικό του μήνυμα στους εργοδότες.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα δεδομένα εφέτος μπορούν ανεπιφύλακτα να μας επιτρέψουν να μιλάμε για επιτυχία και για τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού. Θέλω να κάνω μία ακόμα έκκληση στους εργοδότες να μη διστάζουν να ανταμείψουν τον κόπο και την προσπάθεια των υπαλλήλων τους χορηγώντας extra bonus ειδικά μετά από μία τόσο καλή τουριστική περίοδο. Οι εργαζόμενοι πρέπει και αυτοί να έχουν συμμετοχή στην επιτυχία και να δικαιούνται μέρισμα από την εξαιρετική απόδοση του ελληνικού τουρισμού. Αυτή η σεζόν των 12 μηνών πρέπει να αφορά και τους συμπολίτες μας. Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους θα τρέξει και το 2023».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ασκεί έντονη κριτική, με αιχμή την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, υπερψηφίζει το μέτρο του market pass, καταθέτοντας, παράλληλα, τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μέτρα που στηρίζουν έστω και κάτι ελάχιστο τους πολίτες από κει και πέρα πρέπει να πούμε ότι διαφωνούμε κάθετα με τη στρατηγική, δεν είναι λύση το να δίνεις ένα ευρώ 0,7 στους πολίτες αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι κοροϊδία είναι εξαπάτηση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: «Σας ενοχλεί ότι η κυβέρνηση προχωρά στην φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και τα διαθέτει για την ανακούφιση του πολίτη από την ακρίβεια».

Για πυροτεχνήματα από την πλευρά του πρωθυπουργού κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε: Παρακολουθήσαμε την κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν ορθή και με πάθος την εξαγγελία για το food pass, με στόχο την εκμετάλλευση της κατάστασης.

O βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «22 ευρώ το μήνα, δηλαδή για ένα κουλούρι την ημέρα μιλάμε. Τόσο γενναιόδωρες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης».

«Ξέρετε πως λέγεται αυτό κύριε Χατζηδάκη; Δελτίο σίτισης. Και το λέτε έτσι για να μην θυμηθεί ο μεγάλος την κατοχή που πήγαιναν στα συσσίτια για να φάνε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 87 μέλη, μετά την προσχώρηση σε αυτήν της ανεξάρτητης βουλευτή, Αγγελικής Αδαμοπούλου, η οποία είχε αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 τον περασμένο Μάρτιο.

«Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού», σχολίασε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

«Οι παγματικοί λόγοι αποχώρησης της κ. Αδαμοπούλου, ήταν η προσωπική της πολιτική “κωλοτούμπα” για να συνταχθεί με τον μετρ του είδους και να απεμπολήσει κι αυτή το αντιμνημονιακό της παρελθόν», ανέφερε ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 στο Twitter).

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν οι Έλληνες εισαγγελείς προκειμένου να εντοπιστούν οι εταιρείες που φέρονται να παγίδευαν με τα ύποπτα SMS τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνουν ως έδρα τους τις ΗΠΑ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Ανάλυση: Λήδα Μπόλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος