Στο επίκεντρο ερευνών για φοροδιαφυγή οι Χρ. και Βλ. Καλογρίτσας

Στο επίκεντρων ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιός του Ιωάννης –Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.

Σε βάρος του Χρήστου Καλογρίτσα έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται, ήδη, στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή. Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να δικαιολογήσει τα ποσά και στην περίπτωση που το κάνει θα απαλλαγεί.

Μια δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα , τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές φέρονται να εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Καλογρίτσα να έχει πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε ώστε να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Όπως λένε αρμόδιες πηγές , η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή προσώπων που περιλαμβάνονται στα 65 CD τραπεζών για συναλλαγές που χρίζουν ελέγχου, πριν περίπου ένα μήνα με εντολή του οικονομικού Εισαγγελέα τέθηκαν υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Αλαφούζου μέχρι του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η δέσμευση, αφορά ανακολουθίες στα οικονομικά στοιχεία του, τις οποίες ο επιχειρηματίας καλείται να διευκρινίσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ώστε να κριθεί αν τίθεται ή όχι θέμα φοροδιαφυγής.

Εντολή δέσμευσης είχε εκδοθεί, πριν ένα χρόνο, από τους οικονομικούς Εισαγγελείς και σε βάρος του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ. Ο κ. Κοντομηνάς είναι ήδη κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες στην δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην δικογραφία για την υπόθεση αναφέρονται τόσο επισφαλείς δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία ποσών μεγαλύτερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και ζημιογόνα δημιουργία εταιρίας μεταξύ του ΤΤ και του κ. Κοντομηνά.

Οι δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ ,έρευνα που διενεργείται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς έχει φέρει ήδη ενώπιον τους, “μιντιάρχες” όπως ο επικεφαλής του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης που έδωσε εξηγήσεις για τα δάνεια του ομίλου. Οι Εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τα δάνεια προς την επιχείρηση αλλά απήγγειλαν κατηγορία κακουργηματικού βαθμού σε βάρος του εκδότη και στελεχών τράπεζας για προσωπικά δάνεια ποσών που φθάνουν τα 57 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν στον κ. Ψυχάρη. Η έρευνα για τα δάνεια των ΜΜΕ αφορά τις περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο συνεχίζεται από τους Εισαγγελείς με στόχο κάθε περίπτωση που εντοπίζονται επισφαλείς χορηγήσεις ποσών να σχηματίζεται δικογραφία τόσο για τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες όσο και τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών.

ΠΗΓΗ : Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος