Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας – Το ουκρανικό στην ατζέντα του ΣΕΥ

Για τα θέματα της Ουκρανίας «η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του σημαντικού πληθυσμού Ελλήνων ομογενών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Το ουκρανικό και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συνομιλήσουν με τον Αμερικανό ομόλογό τους ‘Αντονι Μπλίνκεν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κατόπιν κοινής πρότασης της Ελλάδας και της Κροατίας.

«Η συζήτηση για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι κάτι το οποίο έχει πάλι μια μεγάλη σημασία για εμάς. Μια χώρα που μας ενδιαφέρει για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι μία μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μία εκλογική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στις εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη και να μετατραπεί η Βοσνία και Ερζεγοβίνη σε μια χώρα η οποία να λειτουργεί κανονικά και να έχει αποκτήσει μια καινούργια δυνατότητα ευρωπαϊκής πορείας», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Τέλος, στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας Μίροσλαβ Λάιτσακ (Miroslav Lajčák).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος