Νταβός: Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα Τρίτη, 24 Μαΐου, στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στο Νταβός της Ελβετίας.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του επενδυτικού ταμείου Mubadala, Khaldoon Khalifa Al Mubarak.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον ιδρυτή και Διευθυντή Επενδύσεων του επενδυτικού φορέα Bridgewater Associates, Ray Dalio.

Στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Jigsaw, Jared Cohen.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών Trafigura, Jeremy Weir.

Στις 21:00 ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα κάνει μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέρα σημαντικών επαφών είναι και η Τετάρτη. Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκης είναι ραντεβού τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, τον αντιπρόεδρο της Google Ματ Μπρίτιν, τον πρόεδρο της Meta, της μητρικής εταιρίας του Facebook, Νικ Κλεγκ. Θα έχει προηγηθεί η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκης σε πρόγευμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου αναμένεται να βρεθούν οι ηγέτες Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας κ.ο.κ. Την ίδια μέρα, θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ θα δώσει live συνέντευξη στο CNN το ίδιο απόγευμα, ενώ εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

Τη Δευτέρα (23/5) ο πρωθυπουργός μίλησε στην 146η τελετή αποφοίτησης του Boston College. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους εκατοντάδες φοιτητές μιλώντας τους για την δημοκρατία και τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους τους ως πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος