Στην Βαρσοβία ο Κ. Μητσοτάκης: Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011 – Τι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τουσκ

Σύνοψη
  • Η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχεί στο δείπνο που παραθέτουν αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, στους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, του Λουξεμβούργου, της Φιλανδίας και της Εσθονίας
  • Αύριο θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του

Στη Βαρσοβία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, μετά από την επίσκεψή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μετέχοντας στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αύριο θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του.

Η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχεί στο δείπνο που παραθέτουν αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, στους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, του Λουξεμβούργου, της Φιλανδίας και της Εσθονίας.

Οι διαβουλεύσεις των ηγετών έχουν ως σημείο αναφοράς τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ενώ αύριο το πρωί στην Βαρσοβία ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011 και στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ, οι δύο πρωθυπουργοί που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της κ. Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρεία της ευρωπαϊκής επιτροπής, θα θέσουν επί τάπητος:

-Ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

-Θέματα που αφορούν στη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

-Την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος