Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Μ. Χριστοδουλάκης: Στοίχημα η μαζικότητα – Δ. Μαύρος για τους αστάθμητους παράγοντες της αναμέτρησης (video)

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής έχουν μπει οι έξι υποψήφιοι. Ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ μίλησαν στην ΕΡΤ για το πώς αναμένουν να εξελιχθεί η σημαντική εκλογική διαδικασία την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

«Οι μηχανισμοί θα μετρήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία, πολύ περισσότερο από ό,τι η ευρεία επικοινωνία που κάνουν τα κόμματα στις γενικές εκλογές» δήλωσε ο κ. Μαύρος, θέτοντας επίσης το θέμα του καιρού και της εξέλιξης της πανδημίας. Δύο αστάθμητων παραγόντων, που όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρειας δημοσκοπήσεων, «δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν στο μυαλό των ψηφοφόρων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το ΚΙΝΑΛ είναι ελκυστικό στους νέους, ο Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο θέμα ελκυστικότητας του ΚΙΝΑΛ, είναι θέμα ελκυστικότητας των εκλογικών διαδικασιών για τους νέους. Παραδοσιακά  οι νέοι αποφεύγουν να πηγαίνουν. Αυτό έχει πάντα και στις εσωκομματικές εκλογές.

Όπως επισήμανε, από τις έρευνες που έχουν γίνει, «φαίνεται ότι αυτοί που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και ταυτοχρόνως δηλώνουν και πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ μια ποσότητα εκλογικού σώματος περίπου 250.000. Αριθμός που αν κατορθωθεί (να ψηφίσει) θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα».

Tην Κυριακή ψηφίζουμε – Κάλεσμα συμμετοχής από τον Μ. Χριστοδουλάκη

«Την Κυριακή ψηφίζουμε. Ξεκινάμε εφτά το πρωί μέχρι της εφτά το απόγευμα», δήλωσε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να αισθάνεται ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει υγειονομικά ασφαλής.

«Οι εφορευτικές και όσοι θα είναι μόνιμα μέσα στην αίθουσα της εκλογικής διαδικασίας θα είναι με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Επειδή ο καιρός θα είναι καλός, θα φροντίσουμε όλες οι ουρές να είναι σε ανοιχτούς χώρους και θα μπαίνουν οι ψηφοφόροι ένας-ένας στην αίθουσα. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ασφάλειας, χωρίς να φοβάται απολύτως τίποτα.

Στοίχημα η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

Αναφορικά με τις εκλογές και το αν οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι έχει τεθεί ένα θέμα καθολικότητας της ψήφου και ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει καμία απολύτως εστία διασποράς.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και το βάζουμε ως πρώτο στόχο και ως πρωτη προτεραιότητα η υψηλή συμμετοχή και η μαζικότητα στη διαδικασία. Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. την επόμενη μέρα πρέπει να βγούμε και ενωμένοι και ισχυροποιημένοι», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «όποιος κι αν είναι και για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, που είναι πολύ μεγάλη, να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είπε πως δείχνουν μια τάση ενός ευρύτερου ενδιαφέροντος.

«Δεν υπάρχει ταβάνι. Εκπροσωπούμε έναν χώρο με πολύ μεγάλη ιστορία, με πλούσια πολιτική παρακαταθήκη. Μπορούμε να βρούμε ξανά το νήμα αυτής της ιστορικής διαδρομής όχι με όρους παρελθοντικής συνηματολογίας, αλλά κυρίως γι ατο πώς μπορούμε να μεταφράσουμε το σημαντικό έργο που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στις σύγχρονες ανάγκες. Να δώσουμε ξανά απαντήσεις, ειδικά όταν η κοινωνία φαίνεται ότι τις αποζητά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος