Στην Πρίστινα ο Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κοσόβου

Array

Επίσκεψη στην Πρίστινα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα ομόλογό του Donika Gërvalla-Schwarz, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Αμέσως μετά, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Albin Kurti, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος