Στην παρουσίαση του σχεδίου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ο Κυρ. Μητσοτάκης (video)

Σε εκδήλωση στα Χανιά για την παρουσίαση του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, θα μιλήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα εμβληματικό έργο υποδομής για την Κρήτη δίνει στις 19.30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά.

Από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα χρόνια με τον ΒΟΑΚ, για τον οποίο έχει διασφαλιστεί πλήρης χρηματοδότηση και ήδη δρομολογούνται οι μελέτες, ενώ έχει ολοκληρωθεί η πλήρης χάραξη του έργου.

Όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ αρμόδιες πηγές, η χρηματοδότηση του έργου στο σκέλος που αφορά στο Δημόσιο και ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ καλύπτεται τόσο από πόρους του ΕΣΠΑ όσο και από ειδικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής για την Κρήτη, το οποίο θα αλλάξει το τοπίο και θα αναβαθμίσει τους όρους οδικής ασφάλειας στο νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το έργο θα ξεκινήσει το 2022, ενώ έχουν γίνει 16 σχετικές μελέτες. Στο καλεντάρι του υπουργείου Υποδομών ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι το 2028.

Πηγή: ΕΡΤ,  Αποστολή: Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος