Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει ο Γ. Γεραπετρίτης – Συνάντηση με τον Ά. Μπλίνκεν την Παρασκευή (9/2)

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει σήμερα (8/2) ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος την Παρασκευή θα έχει συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί θα κηρύξουν την έναρξη του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας στην οποία θα συμμετάσχουν και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Περιφερειακές εξελίξεις, άμυνα και ασφάλεια, ανθρωπιστικές προκλήσεις και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών, η ενέργεια και το περιβάλλον, η εφαρμογή του νόμου και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το εμπόριο και οι επενδύσεις και οι δεσμοί μεταξύ των δυο λαών θα είναι οι θεματικές που καλύπτει ο διάλογος.

Παράλληλα, o κύριος Γεραπετριτης θα υπογράψει την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στις συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας Άρτεμις.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Wilson Center «Αντίστροφη Μέτρηση για δικό μας Ωκεανό, Ελλάδα 2024: Ένας Ωκεανός με Δυναμική» και θα συμμετάσχει στη συζήτηση με τον ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ακόμη επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Georgetown «Προκλήσεις και ευκαιρίες: Το μέλλον της Ευρώπης, σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος