Στην Κροατία ο Ν. Δένδιας για το Dubrovnik Forum – Συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του

Array

Στην Κροατία βρίσκεται σήμερα Σάββατο (9/7/22) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Dubrovnik Forum» με θέμα «A quest for balance in a world disrupted» (Η αναζήτηση της ισορροπίας σε έναν κόσμο που διαταράσσεται). Ο κ. Δένδιας πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, ενώ είχε συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM) Νάσερ Καμέλ.

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Δένδια, θα έχει και την ευκαιρία να διατυπώσει στο φόρουμ «τις πάγιες ελληνικές θέσεις για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, για την ανάγκη της ταχείας ενταξιακής προοπτικής τους, για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ακόμη θα Αλλά επίσης, τις ελληνικές απόψεις σχετικά με το απολύτως απαράδεκτο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις τεράστιες δυσχέρειες που δημιουργεί στις κοινωνίες μας, όσο και για την ανάγκη σταθερότητας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το Dubrovnik Forum έχει άλλη μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάσταση, η περιβαλλοντική διάσταση. Η προσπάθεια, δηλαδή, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και ιδιαίτερα τη Μεσόγειο. Τη θάλασσα που μας περιβάλλει όλους, τη θάλασσα που αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πατρίδας μας, της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί συζήτησαν για τις ελληνικές απόψεις για το περιβάλλον, στο πλαίσιο της COP 27 στο Sharm El-Sheikh. Αλλά, επίσης, και πώς θα προυσιαστεί η η προσπάθεια της Ελλάδας για τη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”, την πρωτοβουλία του Αμερικανού πρώην Υπουργού Εξωτερικών και νυν Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κλίμα John Kerry, την οποία η Ελλάδα έχει αναλάβει να διοργανώσει το 2024.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι στόχος του είναι να δείξει την περιβαλλοντική διάσταση των πρωτοβουλιών της Ελλάδας, καθώς και «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά για τα θέματα των πλαστικών στις θάλασσες, και τις ανάγκες να λυτρώσουμε τις θάλασσές μας από αυτή την τεράστια μόλυνση», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος