Στην Ευρωβουλή ο Ν. Παπανδρέου – Αντικαθιστά τον Ν. Ανδρουλάκη

Ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει ο Νίκος Παπανδρέου στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιστολή παραίτησης στην Ευρωβουλή είχε αποστείλει στις 29/3 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2023, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του.

«Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας με ενημέρωσαν για την εκλογή του Νίκου Παπανδρέου στο ΕΚ, ο οποίος αντικαθιστά τον Νίκο Ανδρουλάκη με ισχύ από τις 3 Μαΐου 2023» ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

N. Παπανδρέου: «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης»

«Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Πρώτες προτεραιότητες της Ευρώπης και εμάς των Σοσιαλιστών πρέπει να είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων, η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η επίλυση του πόλεμου στην Ουκρανία, η διαχείριση της μετανάστευσης και το δημοκρατικό έλλειμα που αποτελούν μεγάλες απειλές για την Ευρώπη» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Παπανδρέου είναι Μέλος στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Παπανδρέου είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και ‘Αμυνας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, την Επιτροπή Αλιείας και Eιδική Eπιτροπή για τις εξωτερικές παρεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τέλος, είναι τακτικό μέλος στην:

*Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ -Λατινικής Αμερικής

*Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ και αναπληρωματικό μέλος στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος