“Στην Ευρώπη οι ακροδεξιοί φοράνε επώνυμα σύνολα στην Ελλάδα ντύνονται Skinheads” (audio)

Ο βουλευτής (Α΄Πειραιά και Νήσων) του ΣΥΡΙΖΑ και διδάκτωρ Νομικής Κώστας Δουζίνας μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τα ζητήματα θεσμικής αντιμετώπισης πολιτικών σχηματισμών, όπως η Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και την πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Δουζίνας είπε ότι έχουμε (σχεδόν) μια ιστορική πρωτιά, καθώς έχουμε ένα πολιτικό κόμμα, που εκλέγεται επανειλημμένα στην βουλή και αυτή τη στιγμή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, ενώ μέλη του και ηγετικά στελέχη έχουν αναμειχθεί σε εγκληματικές κακουργηματικές πράξεις. Στην Ευρώπη «οι ακροδεξιοί έχουν φορέσει κουστούμια Armani και ταγεράκια Chanel» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουζίνας ενώ μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυτής «έχουν φορέσει επανειλημμένα τις στολές των Skinheads».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το βασικό ερώτημα που τίθεται σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας, είναι κατά πόσον επιτρέπεται σ’ αυτούς που θέλουν να καταλύσουν την δημοκρατία να χρησιμοποιούν τις μεθόδους της (εκλογές, βουλή κλπ) ώστε να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Ο κ. Δουζίνας υποστήριξε ότι, έχοντας την ιστορική εμπειρία, μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης μιας πολιτικής ομάδας, που χρησιμοποιεί την δημοκρατία για να φθάσει στην κατάλυσή της.

Ο κ. Δουζίνας εξήγησε ότι τέτοιες ιδεολογίες βασίζονται σε μια ψευδαίσθηση ανωτερότητας, που βρίσκει ανταπόκριση σε καταπιεσμένες ομάδες, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που αναζητούν εκτόνωση στα προβλήματά τους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου, απέρριψε σθεναρά οποιαδήποτε θετική στάση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή και τις απέδωσε στην υπερβολική του εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του νόμου να θεραπεύει.

Τέλος ο κ Δουζίνας αναφερόμενος στην σύγκρουση των ευρωπαϊκών θεσμών με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα είπε χαρακτηριστικά: «είναι μία γιγαντομαχία μεταξύ νάνων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος