Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Συνάντηση με το ζεύγος Μητσοτάκη, μετά το Προεδρικό Μέγαρο

Η κατάσταση στην Ουκρανία και η κοινή στάση απέναντι στην ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη κυριάρχησαν στη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου. Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον βασιλιά του Βελγίου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας. Στις 8 το βράδυ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματίλντε και της αντιπροσωπείας που τους συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα, η πρώτη μετά από 21 χρόνια.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.

Ακολούθησε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου απένειμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής μετέβησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου διεξήχθη κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Στις 20:00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος