Στην Αθήνα το πρώτο Γραφείο του Π.Ο.Υ. – Επίσκεψη Χανς Κλούγκε

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Χανς Κλούγκε. Αφορμή της επίσκεψης είναι η υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κ. Κλούγκε, το πρωί της Πέμπτης στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Κλούγκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο Γραφείο που ανοίγει παγκοσμίως ο Π.Ο.Υ. για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)».

Την Πέμπτη, στις 15:00, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο Χανς Κλούγκε.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Κλούγκε συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Kluge στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος