Στην Αθήνα το απόγευμα ο Μπλίνκεν – Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Τσίπρα, Δένδια

Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, εξελίξεις στην Ουκρανία και η ενέργεια, θα βρεθούν στην ατζέντα συζήτησης των Κ. Μητσοτάκη - Α. Μπλίνκεν

Στην Αθήνα φτάνει το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε μία επίσκεψη που επιβεβαιώνει ότι το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή γίνεται πιο ισχυρό.

Στις επτά και τριάντα θα γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και η ατζέντα των συνομιλιών θα είναι πλούσια, καθώς μάλιστα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα και η απόσταση που πήρε ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών για το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των F-16.

Η συνάντηση είναι καίριας σημασίας, καθώς γίνεται στην αναμονή νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά και μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, που ανατρέπουν τις ισορροπίες.

Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, εξελίξεις στην Ουκρανία και η ενέργεια, με την Ελλάδα να διεκδικεί συγκεκριμένο ρόλο στη διαδικασία απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, θα βρεθούν στην ατζέντα συζήτησης των δύο ανδρών, αλλά και η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας.

Ενόψει των εξελίξεων στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί επανέρχονται δυναμικά στην Ανατολική Μεσόγειο και σε όλη αυτή τη διαδικασία η Ελλάδα θα παίξει ένα κομβικό και ενεργό ρόλο.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος