Στην Αθήνα σύντομα ο Ισπανός ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Σάντσεθ στην Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Παρασκευή, σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ισπανίας στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν. «Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ισπανός υπουργός «έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρότασή του έγινε δεκτή».

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, έστειλε μήνυμα στην Ισπανία, λέγοντας πως θα έπρεπε κι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζουν χώρες εκτός ΕΕ οι οποίες απειλούν με πόλεμο.

«Θα ευχόμασταν κι άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες και κυρίως χώρες της ΕΕ και που αποσταθεροποιούν με τη συμπεριφορά και την πρακτική τους την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και βέβαια χώρες που δεν αποδέχονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο είτε την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είτε είναι υποψήφιες χώρες να ενταχθούν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος