Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Θα συναντηθεί με το Νίκο Δένδια

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), θα έχει αύριο, Δευτέρα 3 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 14:05, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος