Στην Αθήνα ο Υπ. Εξωτερικών της Σερβίας – Συναντήσεις με Κ. Σακελλαροπούλου και Ν. Δένδια

Τη σταθερή στρατηγική και φιλική σχέση Ελλάδας και Σερβίας επεσήμαναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Σελάκοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και οι δυνατότητες διεύρυνσής τους.

Η κα Σακελλαροπούλου επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων με τη Σερβία και την υποστήριξη της ενταξιακής της πορείας προς την ΕΕ, και υπενθύμισε ότι η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στρατηγικός στόχος, μια πάγια θέση που έχει ήδη εκφραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003.

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες για την στήριξη της χώρας του στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο κ. Σελάκοβιτς χαρακτήρισε ως στρατηγικό εταίρο και φίλο την Ελλάδα και εξέφρασε τα θερμά του ευχαριστήρια για την στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

Στην Αθήνα ο Υπ. Εξωτερικών της Σερβίας – Συναντήσεις με Κ. Σακελλαροπούλου και Ν. Δένδια
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Στη συνέχεια ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Νίκο Δένδια όπου συζήτησαν για διμερή συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και περιφερειακά σχήματα συνεργασίας. Επίσης οι κ.κ. Δένδιας και Σελάκοβιτς συζήτησαν και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος