Στην Αθήνα ο Μ. Ντράγκι – “Ψήφος εμπιστοσύνης” για Ελλάδα (video)

Τα κόκκινα δάνεια, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η οικονομία της Ευρωζώνης εν γένει είναι στην ατζέντα του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι ο οποίος έρχεται στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συναντηθεί με τον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα, ενώ την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ατζέντα τα μέτρα με βάση τα οποία βοηθήθηκε η Ελληνική οικονομία το προηγούμενο διάστημα για να παραμείνει εντός ευρώ.

Ο Μάριο Ντράγκι κομίζει στην Αθήνα την θετική προοπτική ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, να αγοράζονται δηλαδή από την ΕΚΤ στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2020, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχει δοθεί επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία.

Στις 25 Οκτωβρίου η Ελλάδα περιμένει την αξιολόγηση του οίκου Standard and Poors, ενώ μέχρι τις 20 του μηνός θα έχει κατατεθεί στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την δραστική μείωση των “κόκκινων” δανείων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Γελαντάλις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος