Στην Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος για την υπογραφή συμφωνιών (video)

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά, έπειτα από 10 πολύ δύσκολα χρόνια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, στη Σαγκάη.Την άλλη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ θα βρεθεί στην Αθήνα στις 10 με 12 Νοεμβρίου για να υπογράψει συμφωνίες και να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τα νέα επενδυτικά σχέδια της Cosco.

Αναδυόμαστε, επιτέλους από το σκοτάδι της μακράς και επίπονης κρίσης και αντικρίζουμε τις ευκαιρίες του μέλλοντος με ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνο-κινεζικές σχέσεις και τις συνεργασίες, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει την ανάπτυξη, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να διασφαλίσει ένα οικονομικό περιβάλλον, φιλικό προς τις επιχειρήσεις.

Έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μίλησε για τα αρνητικά επιτόκια των ελληνικών εντόκων γραμματίων και εκτίμησε ότι θα έχουμε ανάπτυξη 3% το 2020.

Σημαντικές συμφωνίες για την έλευση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα δρομολογήθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαγκάη.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της Bank of China να ανοίξει υποκατάστημα στην Αθήνα, καθώς πρόκειται  για την 4η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, τόνισε μιλώντας με δημοσιογράφους στη Σαγκάη.

Αποστολή:Γιάννης Τρουπής

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Μητσοτάκης με Τζινπίνγκ: Διεύρυνση συνεργασίας σε οικονομία, τουρισμό και πολιτισμό (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος