Στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη – Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την παρέμβαση Τζανερίκου

Εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση και τη Μεγάλη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση η συμπληρωματική τροπολογία, που βάζει φρένο για κάθοδο στις εκλογές στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Η αλλαγή του νόμου, βάσει του οποίου, θα αποφασίζει πλέον η Ολομέλεια, -και όχι ένα μέρος- του Α` Τμήματος του Αρείου Πάγου, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής Αρεοπαγίτη, Χρήστου Τζανερίκου, με τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά ότι στις Δημοκρατίες νομοθετεί η Βουλή και όχι οι δικαστές.

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε “μάλλον ανεξήγητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα την περιορισμένη σύνθεση του δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού“.

Η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για ‘’παρωδία’’ και κάλεσε τον Κυριακο Μητσοτάκη ‘’να αναλάβει μόνος του την ευθύνη’’. Τόνισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης “με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς”.

Για δυσάρεστες εξελίξεις που θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει να νομοθετηθεί η αρμοδιότητα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί για το κόμμα Κασιδιάρη. Ταυτόχρονα προειδοποιεί πώς δεν πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καλώντας τον να απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία.

Έντονη είναι και η κριτική του ΚΚΕ τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λεγόμενη «αντισυστημική» ψήφο σε σχέση με την ακροδεξιά.

Τα κόμματα καλούνται μέχρι τις 2 Μαΐου να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου και μέχρι τις 5 Μαΐου θα κριθεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος