Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Ν. Δένδιας – Διμερείς συναντήσεις και με τους ομολόγους του σε Νορβηγία, Καναδά

Στη Ρίγα της Λετονίας μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Η ημερήσια διάταξη με τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις με τη Ρωσία, τον έλεγχο των εξοπλισμών, τον αφοπλισμό και τη μη διασπορά, τo Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ, το Αφγανιστάν, το Σαχέλ, τα Δυτικά Βαλκάνια και την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, θα υπάρξουν ξεχωριστές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή, επίσης, των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Γεωργίας, καθώς και της Φινλανδίας, της Σουηδίας και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τις ομολόγους του της Νορβηγίας, Άνικεν Χουίτφελντ (Anniken Huitfeldt) και του Καναδά, Μέλανι Τζόλι (Mélanie Joly).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος