Στη σύνοδο κορυφής της «Διαδικασίας του Βερολίνου», στα Τίρανα, ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στη σύνοδο κορυφής της «Διαδικασίας του Βερολίνου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα.

Η σύνοδος κορυφής θα φέρει σε επαφή τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των Δυτικών Βαλκανίων και θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθεί με τους περιφερειακούς ηγέτες το νέο σχέδιο ανάπτυξης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων θα συζητήσουν ακόμη την πρόοδο της κοινής περιφερειακής αγοράς των Δυτικών Βαλκανίων και της εφαρμογής των περιφερειακών συμφωνιών κινητικότητας που υπεγράφησαν πέρυσι στο Βερολίνο.

Αναμένεται επίσης να γίνει ειδική αναφορά στην πρόσφατη εθελοντική μείωση των τελών περιαγωγής μεταξύ της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ, για την οποία η στήριξη της Επιτροπής και του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας υπήρξε θεμελιώδους σημασίας.

Τέλος, οι εταίροι των Δυτικών Βαλκανίων θα εγκρίνουν μια σειρά κοινών δηλώσεων σχετικά με τη συνεργασία σε τομείς όπως το κλίμα και η ρύπανση, η ψηφιακή μετάβαση, η διευκόλυνση του εμπορίου και των μεταφορών, η φιλοδοξία προσχώρησης στον ενιαίο χώρο πληρωμών σε 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος