Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ για πρώτη φορά πρωθυπουργός – Στόχος τα υγειονομικά ασφαλή Χριστούγεννα

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα περάσει την είσοδο της Μονής Πετράκη. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση, πέραν των συμβολισμών της, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για υγειονομικά ασφαλή Χριστούγεννα, η επιτυχής έκβαση της οποίας περνάει και μέσα από τον ρόλο της Εκκλησίας.

Η ασφαλής λειτουργία των εκκλησιών τα Χριστούγεννα, η πορεία των εμβολιασμών και ο ρόλος της Εκκλησίας στην επιχείρηση πειθούς απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία και της υπουργού Παιδείας, στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή. Ο αρχιεπίσκοπος έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπόμνημα με τα αιτήματα της Εκκλησίας.

Τόσο οι σημερινές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, όσο και οι αναφορές του κατά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναμένεται να αναδείξουν την ανάγκη η Εκκλησία να διευρύνει περαιτέρω τον ρόλο της στη «μάχη» που δίνει η χώρα με το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Πέραν, δε, της ανάγκης των ελέγχων για την είσοδο στους ιερούς ναούς, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο, κομβικό ζητούμενο αποτελεί η ενίσχυση του μηνύματος για τον εμβολιασμό των πολιτών. Είτε αυτός σχετίζεται με την πρώτη δόση, είτε με την αναμνηστική. Και στο πεδίο αυτό ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Εκκλησία θεωρείται καθοριστικός.

Η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη συνεδρίαση, στην οποία αναφέρει:

«Την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος