Στη Ρώμη ο Ν. Δένδιας για τη συνάντηση Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους»

Στη Ρώμη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους». Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Ρώμη, Νίκος Μελέτης, στόχος της διοργάνωσης ήταν να ανανεωθεί η προσπάθεια κατά του Ισλαμικού Κράτους γιατί αν κι έχει ηττηθεί παραμένει ζωντανό και συνιστά απειλή όχι μόνο για τη Συρία και το Ιράκ αλλά κυρίως για την κεντρική Αφρική όπου έχει επανεμφανισθεί δυναμικά σε χώρες όπως η Νιγηρία η Μοζαμβίκη και το Κονγκό απειλώντας τη σταθερότητα και επηρεάζοντας τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε, επίσης, στην υπουργική συνάντηση για τη Συρία. Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις εξελίξεις στη Συρία, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μολίνκεν, ανοίγοντας τις εργασίες έκανε έναν πρώτο απολογισμό για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση του ISIS στη Συρία και το Ιράκ προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης εκεί.

Nωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε σειρά επαφών με τους ομολόγους του της Κένυας και του Νίγηρα. Επίσης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Βιβιάν Μπαλακρίσναν, την υπ. Εξωτερικών του Λιβάνου η οποία είναι Ελληνορθόδοξη και με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Αουρέλιο Τσιόκοϊ.

Πηγή: ΕΡΤ, Αποστολή: Νίκος Μελέτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος