Λιβύη – Ν. Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι» (video)

Προσκεκλημένος από τη Λίβυα ομόλογό του Νάιλα ελ Μάνγκους (Najla El Mangoush), ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στην υπουργική σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη», στην οποία επίσης λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι από 27 χώρες και διεθνείς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου.

Οι ελληνικές θέσεις για τη Λιβύη είναι γνωστές και συνοψίζονται σε αδιάβλητες εκλογές το Δεκέμβριο αλλά και στην αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη χώρα.

Σύμφωνα με το διπλωματικό συντάκτη της ΕΡΤ, Νίκο Μελέτη, έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με την έκδοση ή όχι τελικού ανακοινωθέντος από τη σύνοδο, καθώς η Τουρκία προβάλλει εμπόδια, ενώ Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέπουν σε δήλωση «αποφασιστικότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργος της Λιβύης ζήτησε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξκωτερικών, κίνηση προφανώς καλής θέλησης και εξισορρόπησης μιας και είναι γνωστό ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία.

Στο πρόγραμμα του Νϊκου Δένδια εντάσσεται και επίσκεψη σε μια από τις πιο φτωχότερες περιοχές της Τρίπολης, το Abou Sliem, δήμο τον οποίο η Ελλάδα χρηματοδοτεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Επιτροπής του ΟΗΕ Sports for Peace.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη», ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, από την Τρίπολη.

«Ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης, όπου θα συμμετάσχω στην Υπουργική Σύνοδο “Libya Stabilization Initiative”. Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη», αναφέρει.

Η εν λόγω σύνοδος είναι λιβυκή πρωτοβουλία και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, εκτός από χώρες που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου.

Η σύνοδος αναμένεται να επικεντρωθεί σε δύο βασικούς τομείς: Στην ασφάλεια και την οικονομία/ανάπτυξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος