Στη Λέσβο Σ. Ζαχαράκη & Γ. Αμυράς – Λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, προανήγγειλε ο Υφ. Περιβάλλοντος (video)

Την επίλυση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Λέσβο προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς ο οποίος επισκέπτεται μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη το νησί. Την ίδια ώρα, κατά την επίσκεψή τους στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τόνισαν ότι από κοινού τα δύο υπουργεία συνεργάζονται για την ανάδειξη του οικοτουρισμού και του γεωλογικού πλούτου του νησιού.

Το πρωί, συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εμβολιασμών καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στην συνέχεια μετέβησαν στην Περιφέρεια, όπου παρόντος και του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για θέματα αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.

Αναμένουμε από τους δύο Υφυπουργούς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που τους θέσαμε, τόνισε ο κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ακολούθως επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του Μουσείου, καθ. Νίκο Ζούρο για τις δράσεις ανάδειξης και συντήρησης των απολιθωματοφόρων θέσεων, καθώς και για την εξέλιξη των εργασιών του Μουσείου στις υπαίθριες ανασκαφικές θέσεις κατά μήκος του νέου δρόμου Καλλονής- Σιγρίου.

Στη Λέσβο Σ. Ζαχαράκη & Γ. Αμυράς – Λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, προανήγγειλε ο Υφ. Περιβάλλοντος (video)Σε δηλώσεις που παρεχώρησαν στην ΕΡΤ Αιγαίου, οι δύο Υφυπουργοί εξήραν την σημασία του γεωλογικού πλούτου της Λέσβου στην ανάπτυξη του νησιού. Επεσήμαναν ότι τα τελευταία χρόνια το νησί δέχθηκε ένα πλήγμα στο κομμάτι του τουρισμού λόγω του μεταναστευτικού όπου η κατάσταση βελτιώθηκε.

Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να αναδειχθεί ο οικοτουρισμός αλλά και ο γεωλογικός πλούτος του τόπου. Η Λέσβος είναι ένα νησί που μπορεί να διεκδικήσει αυτοδίκαια αυτό που του αξίζει στο κομμάτι του τουρισμού τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Έχουμε βρει τις χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε τέτοια θαυμαστά τοπία, τέτοια υπέροχα γεωλογικά μνημεία, να αναδειχθούν  και να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο νησί,  επισκέφτηκαν τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και συζήτησαν για θέματα αρμοδιότητάς τους με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη και τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Μιχάλη Ρούσση και Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

Στη Λέσβο Σ. Ζαχαράκη & Γ. Αμυράς – Λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, προανήγγειλε ο Υφ. Περιβάλλοντος (video)
Αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, η κ. Ζαχαράκη θα επισκεφθεί τον Μόλυβο όπου θα έχει επαφές με φορείς του τουρισμού, ενώ πριν αναχωρήσει θα επισκεφθεί στο Πλωμάρι αποστακτήριο μονάδας παραγωγής ούζου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος