Στη ΛΑΡΚΟ ο Δ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Array

Σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης αλλά και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ ότι με την μνημονιακή πολιτική τους, όπως είπε οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην απαξίωση, και τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Μην πιστεύετε ότι λένε προεκλογικά, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ κατά την ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων και φορέων στη Λάρυμνα με αφορμή το κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

«Πριν 3 χρόνια, στην έναρξη αυτής της επίθεσης που έχετε δεχτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ εμπιστεύτηκε τον αγώνα σας, εμπιστεύτηκε τη δύναμή σας. Κόντρα στις προβλέψεις που έκανε η κυβέρνηση και επιτελεία άλλων αστικών κομμάτων, που έλεγαν ότι «σε έξι μήνες θα σας είχαν ξοφλήσει», το ΚΚΕ μπήκε μπροστά μαζί με πρωτοπόρους εργάτες, που δεν συμφωνάνε σε όλα μαζί μας. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, υποκλίνεται σε αυτόν τον αγώνα που έχετε κάνει, όλη η εργατική τάξη» πρόσθεσε.

Κάλεσε τους εργάτες να διατηρήσουν την ενότητά τους και την συσπείρωση γύρω από τα σωματεία τους, υπογραμμίζοντας «να είστε σίγουροι πως αν συνεχίσετε το δρόμο που έχετε χαράξει, δεν μπορεί να σας κουνήσει κανένας από την εργασία και από τα σπίτια σας. Η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει. Σε αυτόν το δρόμο, όπως μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις σας.».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «θα έρθουν όλοι σαν «βρεγμένες γάτες» και θα αρχίσουν τα προεκλογικά «νιαουρίσματα». Θα επιδιώξουν, να σας βάλουν σε αναμονή μέχρι τις κάλπες και μετά «μην τους είδατε…».

Κάλεσε τους εργάτες να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τον δικό τους αγώνα και να καταδικάσουν πολιτικά όλους αυτούς και στην κάλπη.

Είπε ότι η ΝΔ «προώθησε συνειδητό σχέδιο ώστε να χαρίσει τη ΛΑΡΚΟ κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σε όλες τις τροπολογίες που ψήφισε τα τελευταία 3,5 χρόνια για την ΛΑΡΚΟ, αποτυπώνει ρητά ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν γιατί είναι βαρίδια».

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ενώ «όλοι μαζί σε όλα τα μνημόνια και τις κατευθύνσεις, δήλωσαν με την ψήφο τους απλοί στρατιώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με την πολιτική τους ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια και την πολιτική τους ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδειχτεί άξιοι υπερασπιστές των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο καθένας τους, οπότε κυβέρνησε, με υπερβάλλοντα ζήλο υπερασπίστηκε το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, πρότεινε, ψήφισε και έδρασε προς αυτή την κατεύθυνση.».

«Το ΚΚΕ μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει καταθέσει δύο τροπολογίες και ένα σχέδιο νόμου. Ούτε μία δεν στήριξαν. Ούτε για «τα μάτια του κόσμου» δεν είπαν το απλό, «δεν συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά όσα αφορούν τα εργασιακά, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και της ανάπτυξής της, θέλουμε να συζητηθεί στη Βουλή» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Όπως εξήγησε δεν το έκαναν «γιατί οι δεσμεύσεις που δίνουν αυτά τα κόμματα στο κεφάλαιο είναι καθημερινές».

Υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν πρέπει να εγκλωβιστούνν στην «αναμονή των εκλογών και του ερχομού του επενδυτή», αλλά, αντίθετα, «είναι η ώρα να διεκδικήσουν με όρους αντεπίθεσης.».

«Είναι η κατάλληλη ώρα να πιέσετε ακόμη πιο δυναμικά και να είστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί έτσι ώστε να πάρετε πίσω αυτά που σας έχουν κλέψει. Σας ανήκουν, είναι ο μόχθος σας. Συνεχίστε αυτό τον αγώνα και μη φοβάστε, το ΚΚΕ είναι δίπλα σας. Παράλληλα με τον αγώνα βγάλτε συμπεράσματα και δώστε και πολιτική απάντηση» τόνισε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι, η κάτω από όλες τις συνθήκες, στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργατών, θα είναι πιο δυναμική και θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα αν ενισχυθεί το ΚΚΕ.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει προοπτική. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ. Μπορεί να εξασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της και η παραπέρα ανάπτυξη της προς όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού. Αλλά αυτό απαιτεί μία άλλη πολιτική, μία άλλη οικονομία, μία εξουσία που θα την ασκείτε εσείς οι ίδιοι, που θα την ελέγχετε εσείς οι ίδιοι.

Σε αυτό τον δρόμο ανάπτυξης το ΚΚΕ θέτει την πρότασή του για τη ΛΑΡΚΟ παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχει αυτή σήμερα.

Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να αναπτύξει ολοκληρωμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της ΛΑΡΚΟ. Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένα αποδείξει με στοιχεία, επανειλημμένα ότι η ΛΑΡΚΟ είναι χρυσωρυχείο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, παραθέτοντας στην συνέχεια τους βασικούς άξονες της πρότασης του κόμματος.

«Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ανοιχτή και βιώσιμη ΛΑΡΚΟ, με διασφάλιση όλων των εργαζομένων, όπως και η τροπολογία- προσθήκη για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους και οι δεκάδες, εκατοντάδες παρεμβάσεις μας στη βουλή και ευρωβουλή, δείχνουν το δρόμο, απαντούν στο ερώτημα, ποιος είναι με τους εργάτες και ποιος με το κεφάλαιο.

Μην περιμένετε κάποιους πολιτικούς Μεσσίες. Δεν υπάρχουν τέτοιοι σωτήρες. Είμαστε σίγουροι, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορεί χωρίς αφεντικά! Αυτό είναι το σύνθημα μας. Καλή δύναμη και υγεία!» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος