Στη Γαλλία ο Ν. Παναγιωτόπουλος στις 7/11: Οι κορβέτες προτεραιότητα του πολεμικού ναυτικού

Στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας θα μεταβεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για να παρευρεθεί στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belhara που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του ναυπηγείου για λογαριασμό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Λόγος γίνεται για την απόκτηση της τέταρτης ελληνικής Φρεγάτας του ίδιου Τύπου, ένα πανίσχυρο πλοίο που αναβαθμίζει την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

«Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται πως έχει πάρει το “πράσινο φως” της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει τις συζητήσεις που αφορούν την ενίσχυση για την αποτρεπτική ισχύ του στόλου», αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Οι κορβέτες προτεραιότητα για το πολεμικό ναυτικό – Στο προσκήνιο η απόκτηση 4ης Belhara 

Συνεχίζει, τονίζοντας ότι «Αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας υπουργός “μεταθέτει” στην γαλλική πλευρά το επόμενο βήμα, δηλαδή μια δελεαστική πρόταση, η οποία δεν θα αφορά μόνο την “κλειδωμένη” σε τιμή 4η φρεγάτα Belhara, αλλά και μια πρόταση για νέες κορβέτες».

Ο υπουργός Άμυνας πρόκειται να κινηθεί τοιουτοτρόπως και με τον Ιταλό ομόλογό του, το επόμενο διάστημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στο ναυπηγείο της πόλης Λοριάν στη συμβολική τελετή καθέλκυσης της πρώτης Belhara, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα είναι παρών. Εν συνεχεία, θα έχει κατ’ ίδιαν συνομιλία με τον Σεμπαστιάν Λακορνί, σε κοντινή βάση Πεζοναυτών.

Η έλευση των φρεγατών Belhara στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2025, σηματοδοτεί την επιστροφή ύστερα από 20 και πλέον χρόνια στην αεράμυνα περιοχής, γεγονός που δίνει την δυνατότητα ισχυρότατης παρουσίας όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά πολύ περισσότερο στη Μεσόγειο, την θάλασσα που αναδύει πάντα νέες απειλές που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος