Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας – Το σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στο Βελλίδειο

Τα περίπτερα της Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση και εργαζόμενους στη ΔΕΘ, αλλά και με απεργούς της Μαλαματίνας στους οποίους εξέφρασε τη στήριξή του και δεσμεύτηκε να καταργήσει τον νόμο Χατζηδάκη. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μιλήσει το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και όπως αναφέρουν κομματικές πηγές πρόκειται να «ξεδιπλώσει» ένα «πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους» στο οποίο θα περιλαμβάνονται έξι εθνικές προτεραιότητες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας – Το σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στο Βελλίδειο
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ 86η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, «σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πλήρως απομονωμένη και σε ελεύθερη πτώση, τόσο από την αδιαφορία/απροθυμία αντιμετώπισης της έκρηξης της ακρίβειας, όσο και από το πρωτοφανές σκάνδαλο παρακρατικής πρακτικής με τις υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψής του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανεβαίνει στη ΔΕΘ για να ξεδιπλώσει ένα πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους».

Όπως τονίζουν ο κ. Τσίπρας «θα επικεντρωθεί στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά. Προφανώς, ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει εκτός από τους ασθενέστερους και για την αποκατάσταση αδικιών για τη μεσαία τάξη, που βλέπει τις διαψεύσεις των υποσχέσεων Μητσοτάκη να διαδέχεται η μία την άλλη και την να γίνεται διαρκώς και πιο δύσκολη. Ενώ αντίστοιχα, στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των βαρών, θα προβλέπονται και εμβληματικές δράσεις αναδιανομής.

Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που μέσα στην υπαρκτή διεθνή συγκυρία, γιγαντώνονται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων». Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα παραθέσει έξι εθνικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε και αν αυτές γίνουν. Έξι εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν πλήρως επεξεργασμένες προγραμματικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ θα βασίζεται τόσο σε εθνικούς πόρους, όσο και σε κοινοτικούς μέσα από την δικαιότερη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 21-27, καθώς και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές».

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες είναι οι εξής:

  1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.
  4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.
  6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος