Στη Χίο η Μ. Γκάγκα – Επίσκεψη το Σάββατο στις Οινούσσες

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία το Σάββατο μεταβαίνει στις Οινούσσες. Η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Σκυλίτσειο νοσοκομείο και δήλωσε πως «τo Νοσοκομείο έχει πολύ καλό ιατρικό προσωπικό και χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία, υπάρχει πολύ καλό κλίμα εδώ και αυτό έχει αποτέλεσμα και την περίοδο της πανδημίας».

Η κα. Γκάγκα αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των προσλήψεων, σημειώνοντας: «πήραμε προσωπικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά ο σχεδιασμός μόνιμων προσλήψεων δεν μπορεί να γίνει σε με τόσο κρίσιμη σαν αυτή περίοδο, αλλά με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα».

Όσον αφορά στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείο Χίου, με δεδομένο την αύξηση κρουσμάτων σε μικρά παιδιά, τόνισε ότι «υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για την ανάπτυξη πανελλαδικά περισσοτέρων κλινών για παιδιά».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βουρλή. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ι.Σ. Χίου Γιάννη Μανάρα και τα μέλη του Δ.Σ καθώς και με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκο Βασιλάκη, ενώ επισκέφθηκε δομές ΠΦΥ του νησιού.

To Σάββατο, η κα. Γκάγκα θα μεταβεί τις Οινούσσες, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού Γεώργιο Δανιήλ και θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Πηγές: Υπουργείο Υγείας, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος