Στέλιος Πέτσας: Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα (video)

Συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του Ρεθύμνου είχε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσα, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με την ηγεσία και τους φορείς της αυτοδιοίκησης σε Ηράκλειο και Λασίθι, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη, από την Παρασκευή.

Η επανεξέταση του πλαφόν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η πορεία χρηματοδότησης σημαντικών έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και η επανένταξη έργων στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, είναι τα κύρια θέματα που τίθενται στο τραπέζι της συζήτησης ενώ σε λίγη ώρα ο κ. Πέτσας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.

Στέλιος Πέτσας: Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα (video)

Πέτσας: Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα

«Η Κρήτη δεν θα τιμωρηθεί επειδή έτρεξε και ωρίμασε έργα στον “ΦιλόΔημο” γι αυτό και θα ενισχυθεί κι από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”», τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Στέλιος Πέτσας: Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα (video)

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους Δημάρχους να υποβάλουν έργα γιατί θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εξήγησε πως η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων απαιτεί να μπουν έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που θα είναι ώριμα και θα μπορούν να διεκδικήσουν γρήγορα πόρους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έγινε αποδεκτό το αίτημα του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στη Σητεία.

Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ενώ παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος