Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτούν τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ότι η πολιτεία δεν θα επιτρέψει νέο κύκλο ανομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο υπουργικό συμβούλιο: «Αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;».

Αλέξης Τσίπρας: «Τεχνητή η ένταση, ψάχνει νέα διλήμματα π κ. Μητσοτάκης»

Τεχνητή η ένταση, που δημιουργεί η κυβέρνηση, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του φόρουμ της ΕΣΕΕ: «Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα αλλά αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο ο πολίτης. Ψάχνει ο κος Μητσοτάκης να δημιουργήσει νέα διλήμματα. Αυτή η ένταση είναι τεχνητή και ο τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι η κοινωνική ένταση…» λέει χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη, η ένταση συνεχίστηκε και χθες το βράδυ, όταν σημειώθηκαν νέα επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε: «Τα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν για να πηγαίνουν ορισμένοι να καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω χώρους, με το να ρίχνουν μολότοφ, με το να παίρνουν βαριοπούλες και να γκρεμίζουν. Με το να αμφισβητούν νόμιμες αποφάσεις των ιδρυμάτων αλλά για να μορφώνονται τα παιδιά».

«Μαζευτείτε, προτού έχουμε νεκρό στο πανεπιστήμιο, αν είχαμε δει τέτοιες εικόνες στην Τουρκία του Ερντογάν, άνδρα των ΜΑΤ να ρίχνει σε ευθεία βολή χειροβομβίδα κρότου-λάμψης πάνω σε φοιτητή, θα ήταν πρώτη είδηση στα ελληνικά κανάλια» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος στο «Κόκκινο 105,5».

Η πολιτική πόλωση για την κατάσταση στα πανεπιστήμια συνεχίστηκε και στη Βουλή. Και σήμερα φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία εντός του Αριστοτελείου και συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου προσήχθησαν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος