ertnews.gr

Στα ύψη η πολιτική κόντρα για την εκλογολογία

24/06 21:39
Στα ύψη η πολιτική κόντρα για την εκλογολογία

(EUROKINISSI)

Οξύνεται η πολιτική κόντρα γύρω από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με τον πρωθυπουργό απαντώντας σε σχετική ερώτηση να δηλώνει πως το θέμα έχει εξαντληθεί και δεν έχει να προσθέσει τίποτε και τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει σε εκλογική ετοιμότητα και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το θέμα αυτό – έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις σε συνεντεύξεις – η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με μεταρρυθμιστική ένταση – κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει μολύβι και έχουμε πλούσια δουλειά να κάνουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από όλη τη φιλολογία που αναπτύσσεται. Έχω αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμό είναι αγαπημένα θέματα που διαρκώς επανέρχεστε».

Στις Βρυξέλλες ο Aλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στον σχεδιασμό των εξορμήσεων της προεκλογικής περιόδου.

Στο υπ. Εσωτερικών υπάρχει πάντοτε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκλογών δηλώνει ο Μάκης Βορίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα, αλλά δεν έχει γίνει προετοιμασία για συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Η Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ράνια Σβίγγου σχολιάζει: «Οι εκλογές έχουν ήδη αποφασιστεί από το κυβερνητικό επιτελείο».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει: «Να σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού, κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής ΚΚΕ στο Α’ Πρόγραμμα, σχολιάζει: «Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη και προσπαθεί να συγκαλύψει τη σύμπλευση που έχουν σε στρατηγικές επιλογές».

«Ο υπεύθυνος για το ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό, έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία» λέει η Ελληνική Λύση ενώ το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Ο φόβος για τη ρήξη με την ολιγαρχία πλανάται πάνω από τα μνημονιακά κόμματα».

Στο μεταξύ νέα κόντρα ξέσπασε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για τα πόθεν έσχες και τα δάνεια βουλευτών και υπουργών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει: «Για τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους για τους πολίτες που μέσα στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πλειστηριασμοί και ελεύθερη αγορά».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ: Το γεγονός ότι το αναγάγει σε αντιπολιτευτικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδεόντάς το μάλιστα με ένα συγκεκριμένο ζήτημα που έχει όντως κοινωνική διάσταση, είναι άλλη μία απόδειξη του ακραίου λαϊκισμού του».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version