Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο

Σε 10 πρόσωπα από την περιοχή της Θεσσαλίας εστιάζει την προσοχή της, η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος διερευνώντας εάν έχουν λάβει νόμιμες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή αν υποκρύπτονται κάποια αδικήματα, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρωτοσέλιδες αναφορές στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Την Τρίτη, κλιμάκιο της Αρχή Ξεπλύματος πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνοντας φύλλο και φτερό σχετικά αρχεία. Στον απόηχο της παραίτησης της Καλλιόπης Σεμερτζίδου από τη θέση της Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ, το μήνυμα από την πλευρά της κυβέρνησης συμπυκνώνεται στη φράση ότι «δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση».

«Όποιοι και αν είναι εμπλεκόμενοι στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση. Ήδη γίνεται ένας αυστηρός και γρήγορος έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά προτεραιότητα σε εκείνους που έπαιρναν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για την κυβέρνηση και για όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει…Και έχουμε πει ότι αν υπάρξουν στοιχεία θα ήταν πολιτικά ανόητο από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να κρύψει κάτι που θα έβλεπε όλος ο κόσμος», προσέθεσε.

Για στοχοποίηση της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λ. Κοβέσι κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Τις πρωτοσέλιδες αναφορές στον ευρωπαϊκό τύπο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που διασύρουν τη χώρα υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι η σιωπή της κυβέρνησης είναι όχι μόνο ακατανόητη, αλλά και ένοχη.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, κάνει λόγο για στοχοποίηση της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λ. Κοβέσι, ρωτώντας αν «εκφράζουν την κυβέρνηση οι επιθέσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κατά της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης».

Ειδικότερα ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη τιτλοφορεί άρθρο της στο «Μανιφέστο» ως εξής: «Ρουμανία: δικαστικό θρίλερ με την Κοβέσι – Εγκληματική οργάνωση εμπλέκει την Ευρωπαία εισαγγελέα», και προσθέτει: «Στοχοποιεί απρόκλητα και συκοφαντεί την Ευρωπαία εισαγγελέα στον τίτλο, μολονότι μέσα στο άρθρο επιχειρηματολογεί για τη μη εμπλοκή της, και όλα αυτά για να καταλήξει στο συμπέρασμα …”αυτά για όσους υποστηρίζουν ότι οι αναφορές ονομάτων σε συνομιλίες τρίτων αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ενοχής”».

«Πόσο κάτω θα πέσουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Δεν σέβονται κανέναν θεσμό;», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θέτοντας το ερώτημα αν «εκφράζουν την κυβέρνηση οι επιθέσεις των στελεχών της Νεας Δημοκρατίας κατά της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης». «Δρουν μόνοι τους ή καθοδηγούμενοι κεντρικά από το Μέγαρο Μαξίμου; Αυτή είναι η νέα στρατηγική της κυβέρνησης; Η επίθεση κατά των ευρωπαϊκών θεσμών; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν;», συνεχίζει.

Ο κ. Τσουκαλάς τονίζει ότι «οι ευθύνες των κ. κ. Βορίδη και Αυγενάκη όπως περιγράφονται με σαφήνεια στο κείμενο της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προκύπτουν από τις υπουργικές τους αποφάσεις αλλά και από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων των πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που εκπαραθύρωναν με συνοπτικές διαδικασίες κάθε φορά που αντιλαμβάνονταν ότι θα έκοβαν το γαλάζιο πάρτι διαφθοράς».

Ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί για τις ανεκδιήγητες αναφορές της βουλευτού της» και υπογραμμίζει πως «αν δεν λάβει αποστάσεις, σημαίνει πως πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις είναι το ίδιο το καθεστώς Μητσοτάκη».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια συκοφάντησης της Ευρωπαίας Εισαγγελέα από τη ΝΔ

«Η προσπάθεια συκοφάντησης της Ευρωπαίας Εισαγγελέα από την ΝΔ και την κ. Βούλτεψη θα πέσει στο κενό», σημειώνει από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

«Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη με άρθρο της αναφέρεται στην απόπειρα εμπλοκής της Ευρωπαίας Εισαγγελέα σε υπόθεση διαφθοράς στη Ρουμανία. Από το περιεχόμενο του άρθρου προκύπτει ξεκάθαρα η αθωότητα της κ. Κοβέσι. Όλα καλά θα υποθέσει κανείς.

Ή μήπως όχι;

Ο εντελώς παραπλανητικός τίτλος «Ρουμανία: δικαστικό θρίλερ με την Κοβέσι – Εγκληματική οργάνωση εμπλέκει την Ευρωπαία Εισαγγελέα» αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια στοχοποίησης, απαξίωσης και δυσφήμισης της Ευρωπαίας Εισαγγελέα.

Χρόνια στη δημοσιογραφία η κ. Βούλτεψη, προφανώς σκέφτηκε ότι λίγοι θα διαβάσουν το περιεχόμενο και οι περισσότεροι θα μείνουν στον τίτλο. Έτσι η λάσπη στην κ. Κοβέσι θα κολλήσει για τα καλά…

Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει γίνει εφιάλτης για τη ΝΔ. Είναι προφανές ότι αφού εξάντλησαν κάθε αντιθεσμική μέθοδο εμπόδισης του έργου της και απόκρυψης της αλήθειας, τώρα καταφεύγουν σε κουτοπονηριές παλαιού τύπου…

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: δεν θα τους περάσει. Και η προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και συνολικά των Ευρωπαϊκών Θεσμών θα πέσει στο κενό και όλα τα σκάνδαλά τους θα αποκαλυφθούν.

Τους έχουν καταλάβει όλοι πλέον….».

Διεθνώς ρεζίλι μας κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέρει σε ανάρτηση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Πρώτο θέμα στο Politico είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την εμπλοκή υπουργών καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Ο Μητσοτάκης μπλοκάρει έρευνα για [υπουργούς σχετικά με τεράστια απάτη με ευρωπαϊκά αγροτικά κονδύλια…Που να μάθουν και για την κ. Σεμερτζίδου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη της πλήρους διερεύνησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, απαιτεί να επιστραφούν όλες οι παράνομες επιδοτήσεις και τα πρόστιμα να πληρωθούν από όσους παρανόμησαν.

«Eπειδή είναι στέλεχος της ΝΔ και είχε την ευθιξία να παραιτηθεί πρέπει να παραιτηθεί και αυτός που την επέλεξε στη θέση που είναι εκεί. Ποιος την επέλεξε; υπουργός, πρωθυπουργός; Πρέπει να παραιτηθεί και αυτός», αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει την έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Το σημερινό δημοσίευμα στο Politico σε σχέση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ λέει αυτό που καταλαβαίνει σήμερα όλη η Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει την έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Την ίδια στιγμή, θλιβερές φιγούρες του κυβερνητικού θιάσου προσπαθούν να αποδομήσουν την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Αντί για απαντήσεις συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όσους προσπαθούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια», σημειώνει, τονίζοντας πως «την στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία ντράπηκε να είναι στην αίθουσα της ολομέλειας για την προανακριτική, την στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης ξεκάθαρα δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα, καμία δικαιολογία από το σύστημα που έχει στήσει την λεηλασία δεν είναι πιστευτή».

«Ο μόνος δρόμος είναι η δημοκρατική ανατροπή του σημερινού καθεστώτος και η λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων», καταλήγει.

«Ο Πρωθυπουργός προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος δεν διστάζει να θυσιάζει εκλεκτούς και αγαπημένους συνεργάτες του ανά την Ελλάδα», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Νίκη», Δήμος Θανάσουλας.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειριζόταν κι έχει διαχειριστεί από το 2019 μέχρι σήμερα σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νέα επεισόδια στην αντιπαράθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια βίντεο ΕΡΤΝews: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος