Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τις επιχειρήσεις Κασσελάκη: Απαντήσεις ζητά η κυβέρνηση, όλα νόμιμα λέει η Κουμουνδούρου

Σύνοψη
  • Πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Να δώσει απαντήσεις, ζητά η κυβέρνηση, με την Κουμουνδούρου να απαντά ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως ο νόμος ισχύει για όλους με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα

«Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε πολύ λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο. Αλλά ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσιπρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προφανώς βλέπουν κυλιόμενες μετρήσεις. Κ. Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει ποτέ; Το κόμμα σας πότε θα γυρίσει 500 εκατομμύρια ευρώ αγύριστα;» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε σήμερα στο θέμα, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη πως δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις. «Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι influencer του διαδικτύου. Η χώρα έχει νόμους. Ένας από τους νόμους προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής. Σε ένα διάστημα 60 ημέρων. Το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει θα το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

O νόμος είναι δεσμευτικός για όλους, ανέφερε στο EΡΤNews ο Μάκης Βορίδης, με την Βούλα Κεχαγιά να λέει πως οι απαντήσεις θα δοθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Μιλώντας «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη: «Δεν σχετίζεται με το πόθεν εσχες, η υποχρέωση να μην έχεις δεν είναι συνδεδεμένη, ο κ. Κασσελακης παίζει λίγο τις κουμπάρες (…) Το γεγονός της υποχρέωσης είναι νόμος του κράτους και μας δεσμεύει όλους, δεν πρέπει να δώσει διευκρινίσεις. Ποιες εταιρίες έχεις, που τις έχεις;».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην ίδια εκπομπή σημείωσε ότι «ο νόμος θα γίνει σεβαστός» και «απαντήσεις θα δοθούν όχι γιατί το ζητάει ο Μητσοτάκης, αλλά γιατί θέλει να είναι διαφανής (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης). (…) Στο χρόνο τους θα δοθούν οι απαντήσεις».

Πηγές από τη ΝΔ κάνουν λόγο για παλινωδίες του Στέφανου Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να απαντάει όλα είναι στο φως.

«Οφείλει να δίνει απαντήσεις. Υπάρχει νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργούνται θέματα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις».

Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Παππάς ανέφερε ότι σε σχέση με τον κ. Κασσελάκη όλα ανοιχτά και όλα στο φως. Άμεσα υπάρχει ενημέρωση. Έχει αποχωρήσει από τις εταιρείες. Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζετε τα πάντα.

Η πολιτική αντιπαράθεση διαφαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Επιμέλεια: Μίλτος Σακελλάρης

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος