Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης – «Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή»

Στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, όπου ανέλαβε επισήμως τα νέα του καθήκοντα και έχει συναντήσεις με τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τα στελέχη της ΕΔΕΚΑΠ και τους στενούς συνεργάτες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, την παρακαταθήκη της οποίας, όπως είπε, καλεί να υπερασπιστούν άπαντες.

Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή για την παράταξη, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στα γραφεία και τόνισε: «Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά, έχει ανάγκη ο τόπος μια ισχυρή φωνή προόδου και ρεαλισμού. Μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή κι ο στόχος μου είναι αυτό να το προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη διότι πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή όπου οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα θα δίνουν λύσεις και όχι ότι είναι μηχανισμοί κλειστοί, πελατειακοί, που διχάζουν και δεν βοηθούν να πάει ο τόπος μπροστά. Οπότε έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και αρχίζουμε από σήμερα ώστε όλα τα θέματα να τα απαντήσουμε σωστά και με προοπτική».

Ο κ. Ανδρουλάκης πριν μεταβεί στη Χαριλάου Τρικούπη, πήγε στο Α’ Νεκροταφείο όπου άφησε από ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης – «Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή»
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)
Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης – «Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή»
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από τους πρώτους που μίλησαν μαζί του ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πρότεινε να έχουν συνάντηση.
«Είναι μια διαδικασία που η δημοκρατική της νομιμοποίηση είναι πολύ θετικό γεγονός» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη εκλογή και πρόσθεσε: «προσδοκούμε μία αντιπολίτευση δημιουργική με προτάσεις στον ρόλο της.»

Συγχαρητήρια έδωσε τηλεφωνικά και ο Αλέξης Τσίπρας. «Κατά τη συζήτηση που είχαν ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για τη δραματική κατάσταση με την πανδημία και την κατάρρευση του ΕΣΥ και συμφώνησαν να τα πουν από κοντά το επόμενο διάστημα» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

Συγχαρητήρια απέστειλε με σημερινή του δήλωση και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, θυμίζοντας ότι η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μιλούσε για την εξάρτηση της χώρας από ξένα συμφέροντα και τον ρωτά εάν είναι έτοιμος να επιστρέψει «σε αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της εξάρτησης».

«Συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη. Άκουγα χθες στους πανηγυρισμούς των ανθρώπων στη Χαριλάου Τρικούπη ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Επειδή έχω μακρά μνήμη, θυμάμαι τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, θυμάμαι τα συγκλονιστικά αυτά κείμενα τα οποία μιλούσαν για την εξάρτηση της χώρας -που είναι το καρκίνωμα αυτού του τόπου, αυτού του λαού- από ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς, τα τελευταία 12-13 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτή η εξάρτηση να φτάσει στο απόγειό της με τα μνημόνια», σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης και απευθύνεται στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ: «Κύριε Ανδρουλάκη είστε έτοιμος να επιστρέψετε σε αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της εξάρτησης από τρόικες, από ΗΠΑ, από τον ιμπεριαλισμό της Ευρώπης, των Αμερικανών, οποιονδήποτε άλλων; ή απλά θα παίξετε το παιχνίδι του τρικομματικού μνημονιακού τόξου;».

Συγχαρητήριο μήνυμα έφθασε και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Εις το Φανάρι με πολλήν χαράν και ικανοποίησιν επληροφορήθημεν την εκλογήν σας ως νέου Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. και σπεύδομεν να σας συγχαρώμεν εγκαρδίως και να σας ευχηθώμεν μακράν και αγλαόκαρπον προεδρικήν θητείαν, επ’ αγαθώ της παρατάξεώς σας και του πολιτικού βίου της Ελλάδος και ευημερία του προσφιλούς Ελληνικού λαού» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος